Ulvesund

Ljungskile

The Treehouse – Lev mitt i naturen i vår arkitektritade trädkoja – Upplev harmonin mellan inomhus och utomhus. En tolkning av barndomens trädkoja i en vuxen och modern utformning. Ulvesund är en charmig bebyggelse belägen i Resteröds socken i Uddevalla kommun. Detta område är en verklig pärla som ligger intill den natursköna Ljungskileviken, precis mitt emot det populära rekreationsområdet Lyckorna.

Utformning i detalj

Huset är utformat med materialval att smälta in i den naturliga omgivningen och förstärka naturen snarare än byggnaden. Iden var att skapa en modern tolkning av den traditionella trädkojan från vår barndom, med en minimalistisk men modern design . En viktig del av utformningen var att använda naturligt material , och glaspartier för att skapa en känsla av att vara nära och transparens mot naturen. De stora fönstren ger en fantastisk utsikt över omgivningarna och släpper in naturligt ljus i hela huset. Tanken med utformningen är att huset skulle kännas öppet och rymligt, med öppna ytor och enkelhet i designen.

En viss komplexitet fanns vid anpassning och lokalisering av huset. Byggnaden skulle vara möjlig att bygga och konstruera utan att skada eller fälla de omgivande träden. Genom att anpassa huset till trädens form och placering, skapades en harmonisk integration mellan huset och naturen runt omkring det. Här var förhoppningen att boende skulle känna lugnet och harmonin i strävan av att skapa ett hem som är en del av naturen snarare än en fristående struktur. Ett hus som är en hyllning till naturen, och en plats där vi kan koppla av och njuta av allt det vackra som naturen har att erbjuda.