Uddevalla Padel

Uddevalla

I samarbete med EC fastigheter fick Wigroup uppdraget att planera för Uddevallas första padelhall. Tilltänkta lokaler fanns redan på Kuröds industriområde – en stor outnyttjad industrihall med tillräcklig takhöjd att rustas med tre helt nya padelbanor.

Satsningen är ett samarbete mellan lokala företagsledare och Uddevalla TK som resulterat i iordningställandet av en anläggning med tre padelbanor. Padelutökningen kommer inkorporeras i Uddevalla TK befintliga verksamhet med samlingsnamnet Uddevalla Tennis & Padel.  Idag står banorna färdiga och bokningar av banor sker via klubbens system på bokatennis.

Utformning & inredning

Det blev en utmaning att skapa något helt nytt med entré via en befintlig lastkaj på baksidan av en industribyggnad. Lastkajen försågs med trappa och ramp. En uppglasad entré synliggjorde ingången för besökare. Det fanns möjlighet att ta tillvara det industriella anslaget, med råa ytor invändigt. Lokalen planerades för padelbanor, omklädningsavdelning, reception och lounge-ytor. Från ett entresolplan har man utblick över banorna. Hela anläggningen består av tre banor och en mindre lounge i bottenplan. På det övre planet (entresol) har hallen getts en utformning som skall syfta till att vara funktionell som såväl läktare vid matchspel som mingel för events och turneringar.

Fotograf: Oliver Fjell